Догори
Дати відгук

Російські боєприпаси біля ЧАЕС здетонують у будь-яку мить

Вимагаємо від Радбезу ООН негайно вжити заходів по демілітаризації зони відчуження ЧАЕС

1 хв на прочитання30 Березня 2022, 13:30
Поділитись:

Не можна допустити повторення Бєлгорода на ЧАЕС! Прецедент на військових складах під російським містом Бєлгород вкотре показав надзвичайний рівень небезпеки, яку несуть росіяни у своєму непрофесійному поводженні з вибухонебезпечною зброєю, наголосила Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Нагадаємо, там здетонували боєприпаси, в результаті потужних вибухів постраждали люди.

Віце-прем’єр-міністр нагадала, що у зоні відчуження навколо ЧАЕС російські окупанти наразі створили величезний склад боєприпасів. Вони можуть також здетонувати в будь-яку мить. А це – колосальна екологічна катастрофа, жертвами якої ризикують стати сотні мільйонів жителів Європи.

«Ситуація у Бєлгороді – це приклад типового для росіян нехтування технікою безпеки та масового використання небезпечних та непридатних боєприпасів часів Другої світової війни,- звернула увагу Ірина Верещук. - Лише учора Генштаб ВСУ попереджав про загрозу детонації боєприпасів, величезний склад яких рф облаштувала біля ЧАЕС».

Російські окупанти мають якнайшвидше вивести війська з Чорнобильської зони – у контексті ядерної безпеки, наголосила Віце-прем’єр-міністр.

«Ми вимагаємо від Радбезу ООН негайно вжити заходів по демілітаризації зони відчуження ЧАЕС та введення туди спецмісії ООН! Тільки так можна усунути ризики повторення аварії на станції у результаті недбалого поводження зі смертельно небезпечними боєприпасами російськими окупантами!» - закликала Ірина Верещук.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.