Догори
Дати відгук

На Донбасі російська вакцина не врятувала сепаратистів від COVID-19

1 хв на прочитання27 Листопада 2020, 22:57
Поділитись:

Про ефективність російської вакцини свідчать щеплення сепаратистів на Донбасі. Так на окупованій території Донецької області вакцинували бойовиків угрупування "ДНР" російською експериментальною вакциною проти коронавірусу "Супутник V". У результаті 55% щеплених захворіли COVID-19, і також був летальний випадок. Повідомляє "РБК-Україна" із посиланням на осіб, які систематично контактують з працівниками "МОЗ ДНР".

Зазначається, що групі членів одного з підрозділів незаконного збройного формування "1 АК" в "ДНР" вкололи цю вакцину під виглядом щеплення від сезонного грипу. Це відбулося 31 жовтня під контролем вірусологів з Москви.

З 20 піддослідних 11 людина все-таки захворіла COVID-19. Повідомляється, що п'ятеро з них вже одужали, ще п'ятеро досі хворіють, при чому у двох коронавірус — у важкій формі, і ще один терорист помер з 90% ураженням легень.

"Що стосується 9 решти, то 6 осіб з них поки здорові, а у трьох — виникли проблеми з нирками і їх довелося госпіталізувати", - йдеться у публікації.

Це йде в розріз з твердженнями росЗМІ про те, що ефективність від використання російської вакцини становить 92%, адже з 20 щеплених 55% захворіли на коронавірус. Крім того, у 15% виникли ускладнення після застосування вакцини "Супутник V".

Тим часом Путін вирішив почати випробування вакцини "Супутник" на російських військових і провести вакцинацію 400 тисяч військовослужбовців ЗС РФ.  

Нагадаємо, раніше ми робили огляд всіх вакцини проти коронавірусу, що зараз проходять реєстрацію.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.