Догори
Дати відгук

Родзинки можуть знижувати рівень холестерину

Родзинки є важливим джерелом харчових волокон та поліфенолів.

1 хв на прочитання07 Березня 2023, 13:01
Поділитись:

Одним із продуктів, який потенційно може допомогти знизити рівень цукру та холестерину в крові, є родзинки.

Дослідження показало, що одна чашка сухофруктів знижує рівень ліпопротеїнів низької щільності, також відомих як "поганий" холестерин. У рамках дослідження деяким учасникам давали одну чашку родзинок щодня протягом шести тижнів, тоді як іншим доводилося збільшувати щоденні кроки, а третя група робила і те, й інше. Родзинки є важливим джерелом харчових волокон та поліфенолів, які можуть знизити ризик серцево-судинних захворювань (ССЗ), впливаючи на метаболізм ліпопротеїнів та запалення.

Систолічний артеріальний тиск було знижено у всіх випробуваних. Загальний холестерин плазми знизився на 9,4% у всіх піддослідних, що пояснюється зниженням рівня холестерину ЛПНЩ на 13,7%.

Це дослідження показує, що прості зміни способу життя, такі як додавання родзинок до раціону або збільшення кількості пройдених кроків, мають помітний сприятливий вплив на ризик серцево-судинних захворювань.

Сприятливий вплив родзинок на постпрандіальну глікемічну реакцію, його інсулінзберігаючий ефект та низький глікемічний індекс у поєднанні з його іншими метаболічними перевагами можуть вказувати на те, що родзинки є здоровим вибором не тільки для населення в цілому, але й для людей з діабетом чи резистентністю до інсуліну.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.