Догори
Дати відгук

Робота, транспорт і розваги тільки для вакцинованих: нові протиепідемічні обмеження на Херсонщині

Місцеві протиепідемічні обмеження дещо відрізняються від загальноукраїнських.

2 хв на прочитання13 Жовтня 2021, 11:08
Протиепідемічні обмежувальні заходи Протиепідемічні обмежувальні заходи
Поділитись:

У Херсоні регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації на своєму засіданні 9 жовтня, яке відбулося під головуванням Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка прийняла рішення посилити протиепідемічні обмежувальні заходи на території області. Деякі з цих заходів ставлять у привілейоване становище вакцинованих проти COVID-19. Наприклад, проведення будь-яких масових заходів буде дозволено лише за умови наявності в учасників документа, котрий підтверджує отримання повного курсу вакцинації. На таких самих умовах відбуватиметься і перевезення пасажирів громадським транспортом. 

Чинна редакція постанови Кабміну від 9 грудня 2020 р. № 1236, що встановлює нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19, фактично «урівнює в правах» осіб, які не досягли 18 років, повністю вакцинованих, а також тих, хто має негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 (дійсне 72 години), та тих, хто вже перехворів на COVID-19.

Окрім того, керівникам підприємств, установ та організацій області незалежно від підпорядкування та форми власності рекомендується перевести невакцинованих працівників на дистанційну форму роботи.

Тим часом органам місцевої влади, органам місцевого самоврядування тощо наказано негайно активізувати роботу щодо обов’язкової організації вакцинації проти COVID-19 своїх працівників, а також працівників закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності. 

Проте наразі наказ МОЗ від 04.10.2021 № 2153, що затверджує перелік організацій, представники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19, не набрав чинності це може статися лише через місяць із дня його публікації. 

Нагадаємо, за даними Мінфіну, на цей момент у Херсоні повністю вакциновано проти COVID-19 156 491 мешканця, тобто 15,50 %.

Також ми розповідали, що на Херсонщині хочуть запровадити обмеження незалежно від вакцинаційного статусу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.