Догори
Дати відгук

Різні види чаю корисні при високому цукру в крові та діабеті: оберіть свій напій

При високому цукрі в крові та діабеті корисно вживати різні види чаю.

2 хв на прочитання31 Березня 2023, 13:28
Поділитись:

Людям, хворим на діабет, корисно пити не лише зелений або чорний чай, але також ромашковий і м’ятний чаї, каркаде.

Багато досліджень показують, що чай є одним з кращих напоїв, здатних знижувати рівень цукру в крові і ризик діабету, – цьому сприяють вітаміни і мікроелементи, що містяться в ньому, антиоксиданти. Зокрема, із вживанням чаю пов’язані зменшення запалення, підвищення чутливості до інсуліну, зміцнення імунітету, покращення кровообігу.

Таким чином, при високому цукрі в крові та діабеті корисно вживати різні види чаю.

Імбирний. Імбир є природним протизапальним антиоксидантом із багатьма потенційними перевагами для здоров’я. Дані випробувань показують, що споживання імбиру може допомогти знижувати рівень глікованого гемоглобіну та рівень глюкози у сироватці натще у людей із діабетом типу 2.

Зелений. Вживання зеленого чаю допомагає звести до мінімуму пошкодження клітин та запалення, оптимізувати регулювання рівня цукру в крові та допомогти у втраті ваги. Згідно з дослідженнями, люди, які п’ють зелений чай, мають менше коло талії і менше жиру, адже саме ожиріння є ключовим фактором розвитку діабету 2 типу.

Каркаде. Діабет тісно пов’язаний з високим кров’яним тиском та підвищеним ризиком серцевого нападу чи інсульту. Вживання каркаде допомагає людям з діабетом контролювати рівень артеріального тиску завдяки дії антиоксидантів. Дослідження також показують, що гібіскус (рослина, з якої готується каркаде) може допомогти знизити резистентність до інсуліну.

Ройбуш. Дослідження на тваринах показали, що антиоксидант аспалатин у чаї ройбуш має антидіабетичні властивості. Аспалатин скорочує викликане високим рівнем цукру в кровізапалення судин, перешкоджає розвитку атеросклерозу та проблем із серцем.

М’ятний. Людям з діабетом 2 типу, які відчувають стрес, м’ятний чай корисний своїм розслаблюючим ефектом – при зниженні занепокоєння та тривоги покращуються показники рівня глюкози у крові.

Ромашковий. Чай з ромашкою має протизапальні властивості, що знижують ризик пошкодження підшлункової залози, органу, який регулює рівень цукру в крові. Ромашковий чай також покращує захист організму від окислювального стресу, що посилює наявні проблеми зі здоров’ям у діабетиків.

Чорний. Дослідження на тваринах показали, що чорний чай знижує засвоєння вуглеводів та покращує контроль рівня глюкози в крові.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
21 жовтня — Всесвітній день йододефіциту: чому Україна в зоні ризику
21 жовтня — Всесвітній день профілактики йододефіциту: чому цей мікроелемент критично важливий
1 хв на прочитання32 хвилини тому
День фармацевта (День аптекаря) — 21 жовтня: подяка тим, хто стоїть за ліками
Білі халати на передовій: 21 жовтня — день тих, хто зберігає здоров’я ліками
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото з відкритих джерел
Світ без свинцю: як захистити дітей від невидимого токсину
2 хв на прочитанняВчора
Всесвітній день профілактики остеопорозу — 20 жовтня: збережи рух, збережи кістки. Фото: Shutterstock
Кістки, що тримають життя: чому важливо пам’ятати про профілактику остеопорозу
2 хв на прочитанняВчора
Коли тіло кричить, а система мовчить: світ говорить про біль, який не можна ігнорувати
2 хв на прочитанняВчора
Ті, хто рятують там, де інші тікають: 19 жовтня світ вшановує гуманітарних працівників
4 хв на прочитання19 Жовтня 2025
Всесвітній день боротьби з раком молочної залози: коли профілактика сильніша за діагноз
2 хв на прочитання19 Жовтня 2025
Чи рухаєтесь ви до цілей, які собі поставили? День «Оціни своє життя»
2 хв на прочитання19 Жовтня 2025