Догори
Дати відгук

Різдвяні пампушки: найсмачніший рецепт

Рецепт приготування солодкого смаколика.

2 хв на прочитання21 Грудня 2023, 11:50
 Як приготувати різдвяні пампухи Як приготувати різдвяні пампухи
Поділитись:

Хочете чогось дійсно особливого? Спробуйте приготувати традиційні львівські пампушки на Різдво — неймовірно ніжні, пухкі та радісні.

Інгредієнти для різдвяних пампушок:

  • борошно — 600 г
  • молоко — 300 мл
  • цукор — 120 г
  • дріжджі пресовані — 30 г
  • яйця — 4 шт.
  • олія — 30 г
  • масло вершкове — 30 г
  • ванільний цукор — 10 г
  • сіль — 0,5 ч. л.
  • горілка — 10 г

Як приготувати різдвяні пампушки

Приготуйте опару: до теплого молока (близько 37-40 °C) додайте столову ложку цукру, подрібнені дріжджі та близько 100 грамів борошна. Перемішайте, залиште на 20 хвилин. Збийте 1 яйце та 3 жовтки в однорідну масу. Розтопіть вершкове масло, просійте борошно (500 г). Акуратно перемішуючи опару, поступово додавайте до неї яйця, цукор та ванільний цукор, вершкове масло та олію, сіль та горілку. Борошно додавайте порційно, по 100 грам, делікатно вимішуючи спочатку ложкою чи вінчиком, потім рукою. Тісто має залишитися всередині ніжним та тягучим, але триматися цілою купою, не розтікаючись по столу. Далі вимішуйте тісто руками на поверхні, змащеній олією, ще 5-10 хвилин. Якщо прилипатиме до рук, руки теж змастіть олією. Тісто покладіть під рушник чи плівку, лишіть підходити на 20-30 хвилин в тепле місце. Коли воно збільшиться в об'ємі вдвічі, притисніть руками та знову накрийте ще на 20-30 хвилин.

Тим часом приготуйте начинку. Це може бути запарений мак з подрібненими родзинками, горіхами та медом. Підійдуть також консервовані вишні (без соку) чи густе варення.

Готове тісто розкачайте на столі, присипаному борошном. Половину площі тіста використайте під начинку: викладайте її купками по одній чайній ложці на відстані 7-10 см одна від одної. Накрийте другою половиною тіста та за допомогою склянки сформуйте пампушки, занурюючи склянку в обидва шари тіста навколо начинки.

В каструлі розігрійте близько літра олії. В киплячу олію обережно помістіть пампушки (по 3-4 штуки за раз) та варіть їх по 1-1,5 хвилини. Достаньте пампушки, викладіть на тарілку та посипте цукровою пудрою.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
 Італія допомагатиме Україні відновлювати енергетику та економіку
Італія допомагатиме Україні відновлювати енергетику та залучати інвестиції для відновлення економіки
2 хв на прочитання43 хвилини тому
На Одещині спалах АЧС
На Одещині - спалах АЧС
1 хв на прочитання2 години тому
ФОТО: ілюстративне / poradnica.com.ua
Батькам дітей із особливими потребами компенсуватимуть витрати на асистента: у Львові затверджено новий порядок
1 хв на прочитання3 години тому
Перша у світі методологія оцінки кліматичного впливу збройних конфліктів
Україна презентує унікальну методологію оцінки екологічних наслідків збройних конфліктів
2 хв на прочитання4 години тому
На Миколаївщині порушники відшкодували понад 23 тисячі гривень збитків за незаконну рубку дерев
2 хв на прочитання6 годин тому
На Полтавщині знайдено червонокнижну рослину (ФОТО)
1 хв на прочитання7 годин тому
Проєкт USAID «ГОВЕРЛА»: стратегічне партнерство для розвитку територіальних громад України
2 хв на прочитання8 годин тому
МОЗ закликає українців вживати антибіотики тільки за призначенням лікаря
1 хв на прочитання9 годин тому