Догори
Дати відгук

Різдвяні пампушки: найсмачніший рецепт

Рецепт приготування солодкого смаколика.

2 хв на прочитання21 Грудня 2023, 11:50
 Як приготувати різдвяні пампухи Як приготувати різдвяні пампухи
Поділитись:

Хочете чогось дійсно особливого? Спробуйте приготувати традиційні львівські пампушки на Різдво — неймовірно ніжні, пухкі та радісні.

Інгредієнти для різдвяних пампушок:

  • борошно — 600 г
  • молоко — 300 мл
  • цукор — 120 г
  • дріжджі пресовані — 30 г
  • яйця — 4 шт.
  • олія — 30 г
  • масло вершкове — 30 г
  • ванільний цукор — 10 г
  • сіль — 0,5 ч. л.
  • горілка — 10 г

Як приготувати різдвяні пампушки

Приготуйте опару: до теплого молока (близько 37-40 °C) додайте столову ложку цукру, подрібнені дріжджі та близько 100 грамів борошна. Перемішайте, залиште на 20 хвилин. Збийте 1 яйце та 3 жовтки в однорідну масу. Розтопіть вершкове масло, просійте борошно (500 г). Акуратно перемішуючи опару, поступово додавайте до неї яйця, цукор та ванільний цукор, вершкове масло та олію, сіль та горілку. Борошно додавайте порційно, по 100 грам, делікатно вимішуючи спочатку ложкою чи вінчиком, потім рукою. Тісто має залишитися всередині ніжним та тягучим, але триматися цілою купою, не розтікаючись по столу. Далі вимішуйте тісто руками на поверхні, змащеній олією, ще 5-10 хвилин. Якщо прилипатиме до рук, руки теж змастіть олією. Тісто покладіть під рушник чи плівку, лишіть підходити на 20-30 хвилин в тепле місце. Коли воно збільшиться в об'ємі вдвічі, притисніть руками та знову накрийте ще на 20-30 хвилин.

Тим часом приготуйте начинку. Це може бути запарений мак з подрібненими родзинками, горіхами та медом. Підійдуть також консервовані вишні (без соку) чи густе варення.

Готове тісто розкачайте на столі, присипаному борошном. Половину площі тіста використайте під начинку: викладайте її купками по одній чайній ложці на відстані 7-10 см одна від одної. Накрийте другою половиною тіста та за допомогою склянки сформуйте пампушки, занурюючи склянку в обидва шари тіста навколо начинки.

В каструлі розігрійте близько літра олії. В киплячу олію обережно помістіть пампушки (по 3-4 штуки за раз) та варіть їх по 1-1,5 хвилини. Достаньте пампушки, викладіть на тарілку та посипте цукровою пудрою.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення згенероване ШІ
В Арктиці зафіксовано перший випадок смерті моржа від пташиного грипу
2 хв на прочитання34 хвилини тому
Глобальний екологічний фонд Захист біорізноманіття Транспорт
Глобальний екологічний фонд допоможе Україні запустити проєкти зі створення сталої транспортної інфраструктури для захисту біорізноманіття
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото з відкритих джерел
Як пофарбувати яйця до Великодня, використовуючи тільки природні барвники
9 хв на прочитання2 години тому
Поради дієтолога Продукти для схуднення Фітнес
Завжди мають бути в холодильнику: дієтолог назвала п'ять продуктів для схуднення
2 хв на прочитання2 години тому
В індійських прянощах знайшли отруту — їх могли постачати по всьому світу
1 хв на прочитання3 години тому
Україна та Молдова продовжують співпрацю у сфері довкілля та синхронно прямують до ЄС
1 хв на прочитання3 години тому
На території Об'єднаних Арабських Еміратів з'явиться перший у світі оздоровчий острів
1 хв на прочитання5 годин тому
Сотні тисяч риб загинули у В'єтнамі — Азія потерпає від палючої спеки
2 хв на прочитання6 годин тому