Догори
Дати відгук

Рівне, Львів та Черкаси підуть проти рішення Уряду щодо карантину

Тому що такі міри не дадуть бажаного ефекту у боротьбі з хворобою.

1 хв на прочитання12 Листопада 2020, 13:06
Поділитись:

Очільники декількох обласних центрів України відмовилися вводити  карантин вихідного дня  з 14 листопада. Як стало відомо, проти рішення Кабміну виступила мер Львова, міський голова Рівного та хворий на коронавірус мер Черкас.

Мер Рівного Володимир Хомко вирішив почекати з введенням у місті карантину вихідного дня. За його словами, в понеділок збереться комісія з питань ТЕБ та НС, і тоді вже буде прийнято рішення щодо цього.

За словами міського голови Андрія Садового, у Львові відкриваються нові лікарні, з'являються нові койко-місця, медики вміють лікувати хворих на COVID-19, до того ж 25% львів'ян вже перехворіли коронавірусною хворобою. Він пообіцяв не приймати жодного нерозумного рішення.

Мер Черкас Анатолій Бондаренко, який сам захворів на коронавірус, заявив, що готовий  підтримувати будь-які рішення уряду, але лише у випадку, коли місто отримуватиме підтримку від держави.  Відповідно до допису міського голови у   фейсбук-стрінці,  карантин вихідного дня недоречний для таких невеликих міст, як Черкаси.

"У  великих супермаркетах існує набагато більший ризик заразитися, ніж у маленьких магазинчиках, які дотримуються необхідних санітарних норм. Тому такі міри не дадуть бажаного ефекту у боротьбі з хворобою, натомість можуть просто знищити дрібний бізнес. Тож наголошую: запровадження карантину вихідного дня – це велика помилка", – зазначив мер.

Відомо, прифронтовий Слов'янськ проігнорує карантин вихідного дня також.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.