Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Рідкісне явище – десятки дельфінів гойдалися на атлантичних хвилях (ВІДЕО)

Рідкісне явище – десятки дельфінів гойдалися на атлантичних хвилях (ВІДЕО)

Імовірно, це були продельфіни великолобі (Stenella frontalis).

1 хв на прочитання16 Лютого 2022, 20:40
Дельфін Дельфін
Поділитись:

Вчені, що прямують до антарктичної станції «Академік Вернадський» на криголамі «Ноосфера», зафіксували рідкісне явище – на хвилях, що утворюються судном під час руху, гойдалися десятки дельфінів.

Про це Національний антарктичний науковий центр повідомляє у Фейсбуці.

“По дорозі в порт Лас-Пальмас (Канарські острови) команда науково-дослідного криголаму “Ноосфера” побачила досить рідкісне явище: десятки дельфінів припливли похитатися на хвилях, що утворюються судном під час руху”, – йдеться у повідомленні.

Імовірно, це були продельфіни великолобі (Stenella frontalis). Цей вид зустрічається тільки в Атлантичному океані, від Південної Бразилії до США (Нова Англія) на заході і до узбережжя Африки на сході. Зазвичай він мешкає на континентальному шельфі в межах 250-350 км від узбережжя.

“Поки команда “Ноосфери” просто милувалася дельфінами, а ось по дорозі з Чилі до Антарктиди вчені вже будуть проводити облік та фотоідентифікацію китоподібних за їхніми хвостами. Це одне з унікальних досліджень українських учених, про яке ми вже докладно розповідали раніше”, – зазначили у НАНЦ.

Читайте також: «Живий ланцюг» Соборності дістав до Антарктиди (ФОТО)

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Більше з GreenPost