Рецепт шикарного чизкейка від Клопотенка: встояти перед цим десертом просто неможливо

2 хв на прочитання23 Березня 2023, 06:50

Начинка його така ніжна через вершковий сир і жирні вершки, які змішуються з яйцями та цукром..

Смаколик відомий на весь світ своєю кремовою атласною текстурою, він щільний та високий. Начинка його така ніжна через вершковий сир і жирні вершки, які змішуються з яйцями та цукром. В деяких рецептах можна зустріти сметану, а також ваніль чи лимонну цедру для свіжості.

ЯК ПРИГОТУВАТИ ЧИЗКЕЙК НЬЮ-ЙОРК

ІНГРЕДІЄНТИ

 

ЧИЗКЕЙК НЬЮ-ЙОРК: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 

 КРОК 1

Для основи в чашу блендера розкришіть 400 г пісочного печива та перебийте у крихту. Розігрійте духовку до 180 градусів.

 

 КРОК 2

Перекладіть у миску і додайте 150 г розм’якшеного вершкового масла, добре перемішайте.

 

 КРОК 3

Роз’ємну форму для запікання діаметром 22 см застеліть пергаментом, викладіть печиво з маслом, розрівняйте і сформуйте бортики. Поставте у розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Дістаньте і дайте трохи охолонути. Духовку не вимикайте.

 

 КРОК 4

Для начинки вбийте у миску 3 яйця і додайте 150 г цукру. Збийте блендером з насадкою віничком до легкої піни.

 

 КРОК 5

Влийте у миску 250 мл вершків жирністю 30-33% та ще раз збийте до змішування інгредієнтів.

 

 КРОК 6

Викладіть 650 г вершкового сиру філадельфія та перебийте до однорідної маси. Зменште температуру духовки до 160 градусів.

 

 КРОК 7

Висипте вершкову масу в форму з печивом. Обережно розрівняйте зверху лопаткою. В глибоке деко налийте воду, щоб вона покрила приблизно 1/3 висоти, та поставте в неї форму з чизкейком. Це дає ефект парової бані, так чизкейк виходить пухкішим.

 

 КРОК 8

Поставте деко з формою у розігріту до 160 градусів духовку на 1 годину 20 хвилин. Після цього дайте чизкейку повністю охолонути за кімнатної температури, а потім поставте в холодильник на 6-8 годин. Перед тим, як діставати десерт з форми, обережно проведіть біля бортів ножем. Подавайте просто так або з ягідним чи карамельним соусом.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: