Рецепт шуби класичний - перевірений часом та прискіпливим смаком

2 хв на прочитання21 Грудня 2022, 20:11

Перед подачею салат шуба можна прикрасити маринованим зеленим горошком

Є декілька рецептів салатів, які вважаються класичними. Їх готують на будь-які свята та застілля у великих кількостях, оскільки протягом багатьох років вони залишаються улюбленими та популярними. Серед таких салатів – рецепт шуби з оселедцем. Звичайно, дехто готує салат шуба по-новому: печінка тріски під шубою, камбала під шубою, салат шуба рецепт з морквою по-корейськи та навіть куряче філе під шубою, пікантний салат шуба – рецепт української кухні. А ми пропонуємо рецепт шуби класичний – перевірений часом та прискіпливим смаком!

1

Відварюємо заздалегідь буряк, картоплю та моркву до м'якості та охолоджуємо.

2

Яйця відварюємо круто та охолоджуємо.

3

Оселедець нарізаємо дрібними шматочками.

«Крім оселедця, у салаті чудово смакує маринована скумбрія, форель, сьомга».

4

Очищену картоплю, буряк, моркву та яйця натираємо на великій тертці.

5

Яблуко очищаємо від шкірки та натираємо також на тертці.

6

Цибулю нарізаємо дрібними шматочками та заливаємо окропом на кілька хвилин. Потім воду зливаємо.

7

У тарілку для подачі викладаємо першим шаром картоплю. Змащуємо майонезом.

8

Далі почергово розподіляємо шари: оселедець, цибуля, буряк, яйця, морква, яблуко, знову буряк. Кожен шар змащуємо майонезом, формуючи акуратну форму салату.

9

Оселедець під шубою відправляємо у холодильник на 3-4 години для просочення.

10

Перед подачею салат шуба можна прикрасити маринованим зеленим горошком або кукурудзою, волоськими горіхами або тертим сиром.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: