Рецепт приготування справжніх Полтавських галушок

2 хв на прочитання01 Травня 2024, 23:50
Як приготувати справжні Полтавські галушки

Традиційно їх готували з комбінації гречаного та пшеничного борошна.

Галушки — це варена тістечкова страва без начинки, яка може подаватися як самостійне блюдо або як компонент супу. Незважаючи на свою зовнішню простоту, галушки мають високу харчову цінність.

Традиційно їх готували з комбінації гречаного та пшеничного борошна. Просте тісто з борошна, солі та води замішували, розкатували і нарізали на смужки. Галушки, які формували відщипуючи тісто руками, називали «щипаними», а ті, що відрізали ножем, — «рваними». Щодо походження слова «галушка», то найбільш ймовірним є варіант, що воно походить від слова «галка», що означає «грудка» або «кулька».

Інгредієнти

Ось що вам знадобиться для приготування полтавських галушок:

Полтавські галушки гутуються так:

  1. Просійте борошно та перемішайте з рештою інгредієнтів: содою, сіллю та кефіром. Зверніть увагу, що соду не потрібно додатково гасити, вистачить взаємодії з кефіром. Замісіть однорідне тісто. Накрийте його рушником та дайте відпочити 30—40 хвилин.
  2. Тим часом підготуйте куряче філе — відваріть його у підсоленій воді. Готове філе порвіть на дрібні шматочки. Почистіть та подрібніть зубчик часнику.
  3. Викладіть тісто для галушок на припилену борошном поверхню і розділіть на декілька частин. З кожної частини сформуйте ковбаски та поріжте їх на невеликі шматочки.
  4. Класичні полтавські галушки готуються на пару. Якщо у вас немає пароварки, підійде звичайне сито або марля, натягнута над каструлею з кип’ячою водою. Розкладіть галушки по поверхні сита на відстані щонайменше 2—3 сантиметри одна від одної. Пам’ятайте, що під час приготування вони збільшуються в об’ємі та можуть склеїтися між собою. Через 7—10 хвилин галушки будуть готові.
  5. Подавайте страву разом з вершковим маслом, часником, сметаною та відвареною куркою. Також галушки можна додавати у супи та борщі, подавати зі шкварками чи грибним соусом. Варіацій безліч, тож кожен може віднайти «свої» полтавські галушки!

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: