Рецепт паски для лінивих: замішувати тісто не потрібно

2 хв на прочитання30 Березня 2024, 12:00

Ліниві паски готуються дуже швидко і не вимагають замішування тіста.

Багато людей купують готову пасхальну випічку в магазині, оскільки не мають часу або сил самостійно возитися з тістом. В такому випадку можна приготувати вдома ледачі паски, які не потрібно довго замішувати і залишати для підйому на ніч.

Розповідаємо, як приготувати швидко та дешево паску, щоб не витрачати сили та час, не купувати багато інгредієнтів, та ще й щоб смакувало!

Інгредієнти на 3 паски:

Підготуйте всі інгредієнти. Яйця і масло мають бути кімнатної температури, молоко - теплим. З апельсина видавіть сік і замочіть в апельсиновому соку родзинки. Дрібно наріжте апельсинову цедру.

У тепле молоко додайте сухі дріжджі і 2 чайні ложки цукру. Перемішайте і залиште опару на 10 хвилин. Дріжджі беріть свіжі, щоб тісто добре піднялося.

У глибокій мисці збийте решту цукру з жовтками та ваніліном. Замість 6 жовтків можна взяти 4 яйця, але тоді паска не буде жовтою за кольором. Потім додайте в яєчну суміш м'яке масло і улюблені спеції для випічки. Перебийте суміш вінчиком або міксером.

Додайте в тісто опару і поступово вмішайте борошно. Накрийте каструлю з готовим тісто плівкою і залиште в теплому місці на 1 годину. Родзинки дістаньте з соку і обваляйте в борошні. У тісто, що підійшло, вмішайте родзинки і апельсинову цедру.

На деко поставте форми для тіста і наповніть їх на третину тестом. Залиште тісто у формі ще на 1 годину, щоб воно піднялося. Випікайте паски в розігрітій до 190° духовці 20 хвилин. Потім зменшіть температуру до 160° і печіть вироби до готовності. Це займе приблизно 15-30 хвилин, залежно від духовки. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою - вона має залишитися сухою після протикання тіста.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: