Рецепт хрустких кабачків по-корейськи на зиму

2 хв на прочитання07 Серпня 2025, 23:45
Кабачки по-корейськи на зиму: простий рецепт салату, якого завжди мало

Простий та перевірений спосіб.

Сезон закруток із кабачків на зиму в самому розпалі. Якщо ви шукаєте рецепт, який точно вразить вашу родину та гостей, спробуйте приготувати цей найсмачніший салат "Кабачки по-корейськи". Ця неперевершена закуска зникає зі столу першою, і скільки б банок ви не закрили, її завжди буде мало!

Інгредієнти:

Покрокове приготування:

Крок 1: Підготовка овочів Кабачки ретельно миємо. Якщо вони молоді, шкірку можна не зчищати. Натираємо кабачки на тертці для моркви по-корейськи. Моркву чистимо і натираємо на такій же тертці. Болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо тонкою соломкою.

Крок 2: Маринування Перекладаємо всі підготовлені овочі у велику каструлю або миску. Пропускаємо через прес усю головку часнику. Додаємо до овочів сіль, цукор, приправу для моркви по-корейськи, олію та оцет. Все ретельно перемішуємо і залишаємо маринуватися при кімнатній температурі на 3 години.

Крок 3: Розкладання у банки За 3 години овочі пустять багато соку. Спробуйте салат на смак — якщо не вистачає гостроти, можна додати мелений гострий перець. Розкладіть салат по чистих банках (попередньо стерилізувати їх не потрібно), а потім рівномірно розподіліть по банках сік, що утворився.

Крок 4: Стерилізація Кришки для банок обов'язково простерилізуйте. Прикрийте банки кришками (не закручуючи) і поставте в широку каструлю, на дно якої покладено рушник. Налийте в каструлю теплу воду до "плечиків" банок.

Стерилізуйте банки в киплячій воді:

Після стерилізації обережно дістаньте банки і щільно закрутіть кришками. Переверніть догори дном, укутайте теплою ковдрою і залиште до повного охолодження. Зберігайте в прохолодному місці.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: