Цей рецепт вам неодмінно сподобається.
Інгредієнти:
Приготування:
Підготуйте гарбузову м’якоть. Для цього відваріть у невеликій кількості води гарбузові шматочки без шкірки, остудіть їх та розімніть.
У середню каструлю покладіть гарбузове пюре, ваніль, цукор, сіль та всі спеції. Протушкуйте суміш на середньому вогні впродовж 5 хвилин.
Зніміть каструлю з вогню та перекладіть суміш у глибоку миску охолоджуватися.
Налийте вершки в чашу блендера або міксера. Збийте до кремоподібного стану.
Додайте вершки до охолодженої гарбузової суміші. Не обов’язково, щоб суміш була зовсім холодною. Перемішайте лопаткою. Вбийте по одному яйця, обережно та повільно розмішуючи гарбузову масу. Можна збити тісто блендером або міксером, але на дуже низькій швидкості.
Розігрійте духовку до 150 градусів.
Підготуйте форму для випікання. Змастіть її олією або застеліть пергаментом. Перекладіть суміш у форму та відправте випікатися на 45-55 хвилин.
Вийміть гарбузовий пиріг з духовки та залиште охолоджуватися у формочці за кімнатної температури.
Для того, щоб пиріг смакував якнайкраще, поставте його в холодильник на 4 години.
Перед подачею прикрасьте збитими вершками та дрібкою мелених горіхів.