Догори
Дати відгук

Рання стадія COVID-19: науковці визначили симптоматику

Раннім симптомом називають сильну втому - на неї скаржаться в середньому 52% людей

1 хв на прочитання20 Листопада 2020, 09:42
Поділитись:

Хвора на коронавірус людина може не розуміти, що є інфікованою, не звертаючи увагу на болі в животі чи втому. Вважаючи, що такі симптоми є свідченням переїдання чи осінньої хандри, хворий втратить дорогоцінний час для лікування. 

Науковці трьох країн світу,  Канади, Великої Британії та США, зауважили, на що саме слід звертати увагу людям, які почуваються недобре. Симптоматика ранньої стадії COVID-19 — це проблеми шлунково-кишкового тракту, кон'юнктивіт,  сплутаність свідомості та втома.

Як  це повідомляє Daily Express,  за даними канадських спеціалістів, кожен п'ятий хворий повідомив про симптоми з боку шлунково-кишкового тракту, зокрема про втрату апетиту, нудоту, діарею і болі в животі. Ці симптоми не завжди вказують на коронавірус, але можуть бути викликані інфекцією, тому потребують звернення до лікаря.

Другою  ознакою коронавірусу може бути кон'юнктивіт, оскільки вірус може поширюватися через рідину з очей інфікованого або предметів, на яких вона залишається.

Третій симптом - сплутаність свідомості, вона може спостерігатися протягом тижнів і місяців після одужання.

Четвертим раннім симптомом називають сильну втому - на неї скаржаться в середньому 52% людей, які перехворіли, у деяких вона спостерігається навіть через два місяці після одужання.

Відомо, в Україні  лабораторно підтверджені 598 085 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, із них за добу - 14 575.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost