Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Агро
  • Рада звільнила віцепрем’єра Кубракова та міністра агрополітики Сольського: причини

Рада звільнила віцепрем’єра Кубракова та міністра агрополітики Сольського: причини

Відбулися звільнення у Кабміні.

2 хв на прочитання09 Травня 2024, 18:00
Звільнено Кубракова та міністра агрополітики Сольського Корупційні скандали Звільнено Кубракова та міністра агрополітики Сольського Корупційні скандали
Поділитись:

Парламент звільнив Олександра Кубракова з посади віцепрем’єр-міністра з відновлення України- міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України та Миколу Сольського з посади міністра аграрної політики України.

Чому звільникли Кубракова

Відомо, що напередодні голосування у парламенті,  народні депутати зі "Слуги народу" на засіданні фракції вирішили розділити Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури на два окремих відомства та звільнити Кубракова. Парламентський комітет з питань організації державної влади запропонував утворити Міністерство інфраструктури і Міністерство регіональної політики.

Це підтримав премʼєр-міністр Денис Шмигаль, який брав участь у засіданні фракції СН.

В чому причина звільнення Сольського

Перед звільненням Сольський виступив у Верховній Раді із звітом про роботу.

Наприкінці квітня 2024 року Сольський отримав підозру в незаконному заволодінні державною землеюМіністру аграрної політики Сольському вручили підозру в незаконному заволодінні землею на 291 мільйон гривень і в спробі заволодіти землею ще на 190 мільйонів. Йому загрожує до 12 років увʼязнення.

26 квітня Сольскому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, однак того ж дня за нього внесли заставу. За міністра агрополітики Сольського внесли понад 75 мільйонів гривень застави, тож Сольський продовжив виконувати свої обовʼязки.

Сольський каже, що справа стосується 2017—2018 років, коли він був адвокатом і не обіймав держпосад. Він стверджує, що йдеться про спір між державними підприємствами та військовими АТО за землі, які були надані останнім у володіння відповідно до закону.

У НАБУ у відповідь на це кажуть, що ділянки дійсно оформлювали на учасників АТО, які мали право на їх безоплатне отримання. Проте обов'язковою умовою такого оформлення була згода майбутнього власника землі передати її в оренду/продати агрохолдингу, в інтересах якого і діяли члени злочинної групи.

Додамо, що 25 квітня він подав заяву на відставку з посади міністра аграрної політики та продовольства України. 

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.