Догори
Дати відгук

Рада взялася за дистанційну торгівлю ліками. Ухвалено закон

1 хв на прочитання17 Вересня 2020, 13:22
Поділитись:

Верховна Рада у другому читанні прийняла закон, яким вносяться зміни до статті 19 Закону України "Про лікарські засоби" щодо здійснення електронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами. Закон підтримали 258 народних депутатів. 

Документ покликаний захистити споживачів від збільшення рівня самолікування та, як наслідок, негативного впливу на здоров'я кінцевого споживача.

Як наголошується в пояснювальній записці, метою законопроекту є врегулювання правовідносин у сфері дистанційної торгівлі лікарськими засобами та забезпечення захисту кінцевого споживача від таких ризиків, як недотримання умов зберігання та перевезення лікарських засобів; порушення процедури обігу лікарських засобів, включаючи можливість потрапляння до пацієнта неякісних або фальсифікованих засобів.

Тим часом, колишня очільниця МОЗ Уляна Супрун вважає, що керівництво  нинішнього міністерства навмисне створює катастрофічну ситуацію, блокуючи процес закупівель через намагання повернути їх під свій контроль.

За її словами, добре, що на закупівлю ліків у 2021 році планують витратити 9,5 мільярдів грн, але погано, що МОЗ ще не спромігся розібратися з закупівлями за попередній 2020 рік.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.