Догори
Дати відгук

В найближчі місяці безліч пацієнтів залишаться без лікування - Супрун

Зараз в лікарнях ліки або закінчуються, або вже закінчилися.

1 хв на прочитання17 Вересня 2020, 10:21
pixabay pixabay
Поділитись:

Колишня очільниця МОЗ Уляна Супрун вважає, що керівництво  нинішнього міністерства навмисне створює катастрофічну ситуацію, блокуючи процес закупівель через намагання повернути їх під свій контроль. Про це вона заявила у своєму дописі у Facebook,  коментуючи проект державного бюджету на 2021 рік.

За її словами, добре, що на закупівлю ліків у 2021 році планують витратити 9,5 мільярдів грн, але погано, що МОЗ ще не спромігся розібратися з закупівлями за попередній 2020 рік.

"Керівництво міністерства навмисне створює катастрофічну ситуацію, блокуючи процес закупівель через намагання повернути їх під свій контроль. По більшості програм закупівлі досі не розпочалися. Зараз в лікарнях ліки або закінчуються, або вже закінчилися. І в найближчі місяці безліч пацієнтів залишаться без лікування. Адже це не ті препарати, які можна просто купити в аптеці", - зауважила Супрун.

Як відомо, у новий бюджет заклали мільярди гривень на медицину.

Як ми писали раніше, найближчим часом українські медики, зокрема й ті, які працюють із хворими на коронавірус, отримають підвищення до зарплати.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost