Ніжні, пишні млинці з соковитими грушами — проста, але вишукана страва, що створить атмосферу домашнього затишку. З вказаної кількості інгредієнтів має вийти два пишні млинці з грушею. Фрукти найкраще вибирати щільні та стиглі, а сковороду взяти з гарним антипригарним покриттям.
Інгредієнти:
груші — 2 шт.;
молоко — 170 мл;
яйця — 2 шт.;
цукор — 4 ст. ложки;
борошно — 220 г;
розпушувач — 1,5 ч. ложки;
кориця мелена — 1/2 ч. ложки;
ванільний цукор — до смаку;
сіль — 2 дрібки.
Приготування.
У глибоку посудину розбити яйця, влити молоко та додати сіль. Збовтати виделкою чи віничком до однорідності.
Борошно змішати з розпушувачем і відразу всипати в яєчно-молочну суміш.
Швидко перемішати — буквально 9-10 разів. Тісто густе, але легко замішується, грудочок не утворюється.
Всипати корицю й перемішати тісто ще 1-2 рази.
Груші вимити й обсушити, розрізати навпіл і видалити серцевину. Нарізати груші півкругами завтовшки приблизно 2-3 мм. Занадто тонко нарізати не потрібно, щоби пластинки груші не розвалилися.
Сковороду змастити олією й добре розігріти на середньому вогні.
Викласти в сковороду скибочки груш віялом і готувати приблизно 1 хвилину.
Присипати груші половиною цукру (2 ст. ложки). Зменшити нагрівання до мінімуму і готувати приблизно 1-1,5 хвилини, поки цукор не почне «шипіти».
Груші трохи припустилися, цукор розтанув — саме час приступати до наступного етапу.
Поверх груш рівномірно викласти половину тіста. Накрити кришкою і готувати млинець на мінімальному вогні приблизно 7-10 хвилин до повного схоплювання тесту.
Перекласти готовий млинець із грушами на тарілку.
Аналогічно приготувати другий пишний млинець (цього разу скибочки груш можна викласти на сковороду в хаотичному порядку).
Пишні млинці на молоці, з грушами, готові.
Подавати млинці з грушею до столу, за бажанням прикрасивши листочками м'яти.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.