Догори
Дати відгук

Пишні млинці з грушею на молоці — проста, але вишукана страва

З вказаної кількості інгредієнтів має вийти два млинці.

2 хв на прочитання27 Вересня 2024, 07:24
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Ніжні, пишні млинці з соковитими грушами — проста, але вишукана страва, що створить атмосферу домашнього затишку. З вказаної кількості інгредієнтів має вийти два пишні млинці з грушею. Фрукти найкраще вибирати щільні та стиглі, а сковороду взяти з гарним антипригарним покриттям.

Інгредієнти:

груші — 2 шт.;

молоко — 170 мл;

яйця — 2 шт.;

цукор — 4 ст. ложки;

борошно — 220 г;

розпушувач — 1,5 ч. ложки;

кориця мелена — 1/2 ч. ложки;

ванільний цукор — до смаку;

сіль — 2 дрібки.

Приготування.

У глибоку посудину розбити яйця, влити молоко та додати сіль. Збовтати виделкою чи віничком до однорідності.

Борошно змішати з розпушувачем і відразу всипати в яєчно-молочну суміш.

Швидко перемішати — буквально 9-10 разів. Тісто густе, але легко замішується, грудочок не утворюється.

Всипати корицю й перемішати тісто ще 1-2 рази.

Груші вимити й обсушити, розрізати навпіл і видалити серцевину. Нарізати груші півкругами завтовшки приблизно 2-3 мм. Занадто тонко нарізати не потрібно, щоби пластинки груші не розвалилися.

Сковороду змастити олією й добре розігріти на середньому вогні.

Викласти в сковороду скибочки груш віялом і готувати приблизно 1 хвилину.

Присипати груші половиною цукру (2 ст. ложки). Зменшити нагрівання до мінімуму і готувати приблизно 1-1,5 хвилини, поки цукор не почне «шипіти».

Груші трохи припустилися, цукор розтанув — саме час приступати до наступного етапу.

Поверх груш рівномірно викласти половину тіста. Накрити кришкою і готувати млинець на мінімальному вогні приблизно 7-10 хвилин до повного схоплювання тесту.

Перекласти готовий млинець із грушами на тарілку.

Аналогічно приготувати другий пишний млинець (цього разу скибочки груш можна викласти на сковороду в хаотичному порядку).

Пишні млинці на молоці, з грушами, готові.

Подавати млинці з грушею до столу, за бажанням прикрасивши листочками м'яти.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Зеленський підписав Закон про підтримку агросектору — важливий крок до стандартів ЄС
Президент підписав євроінтеграційний Закон про підтримку аграріїв
1 хв на прочитання2 години тому
Фото ілюстративне
Єврокомісія не виключає судових позовів проти Польщі, Угорщини та Словаччини через заборону українського зерна
1 хв на прочитання4 години тому
Фото ілюстративне, My pictures are CC0. When doing composings / Pixabay
Аграрії України намолотили понад 40 мільйонів тонн зернових
1 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Нові правила сплати за землю: спрощення переходу обов’язків при зміні власника нерухомості
1 хв на прочитання31 Жовтня 2025
В Одеській області вводять осінньо-зимову заборону на вилов риби у зимувальних ямах
2 хв на прочитання30 Жовтня 2025
Хелловін: від кельтських традицій до українських інтерпретацій
2 хв на прочитання30 Жовтня 2025
На Закарпатті розслідують забруднення річки Верке (ФОТО)
1 хв на прочитання30 Жовтня 2025
Каріньян повертається: день, коли червоне вино з характером святкує своє відродження
2 хв на прочитання30 Жовтня 2025