Догори
Дати відгук

Пиріжки з ковбасою і сиром – замість бутербродів, рецепт на всі випадки життя

Їх можна дати дітям до школи, взяти на роботу або просто смакувати з чаєм!

1 хв на прочитання29 Жовтня 2023, 22:33
Пиріжки з ковбасою сиром Пиріжки з ковбасою сиром
Поділитись:

Пиріжки з ковбасою і сиром — чудова альтернатива бутербродам. Їх можна дати дітям до школи, взяти на роботу або просто смакувати з чаєм!

Цей рецепт тіста для пиріжків – універсальний. Його можна використовувати для будь-яких булочок, пирогів з різними начинками, а також для пиріжків, які смажать в олії.

Пиріжки з ковбасою і сиром

  • Для тіста: 500 г борошна, 100 г масла або маргарину, 4 жовтки, 1 скл. молока, 3 ст. ложки сметани, 100 г цукру, 50 г свіжих (живих) дріжджів, дрібка солі.
  • Для начинки: 250 г твердого сиру, 300 г ковбаси (яку любите).
  • Для змащування: 1 яйце, 1 ч. ложка цукру, 2 ст. ложки молока або води.

У теплому молоці розвести дріжджі з двома ложками цукру, залишити, щоб забродило. Коли утвориться пінка, додати топлене тепле масло, жовтки, розтерті з рештою цукру, додати трошки солі та сметану. Борошно просіяти. Вимісити пухке тісто, викласти у глибоку миску, накрити харчовою плівкою або рушничком і залишити на 1 годину, щоб добре підійшло. Якщо тісто липке, додайте ще трохи борошна.

Поділити тісто на шматочки (у мене по 70 г), сформувати кульки, прикрити, і залишити на 15-20 хв. Розкочувати не дуже тонко, викласти шматочки ковбаси та сиру, сформувати пиріжки. Дати трошки підійти, змастити збитим яйцем, посипати кунжутом. 

Випікати при 200 °С 20 хв. Стежте за своєю духовкою!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитання8 годин тому
Фото: ЦТС
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитання9 годин тому
Зображення згенеровано ШІ
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитання10 годин тому
Фото: Максим Нікітін
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитання16 годин тому
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитанняВчора
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитанняВчора
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитанняВчора
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитання17 Травня 2025