Сезонні овочі — чудова начинка для смачного пирога.
Інгредієнти:
борошно — 300 г;
яйце — 2 шт.;
вершкове масло — 150 г;
сіль — 1/2 чайної ложки;
баклажан — 1 шт.;
цибуля — 1 шт.;
болгарський перець (червоний, жовтий) — 2 шт.;
часник — 3-5 зубчиків;
бринза — 150 г;
петрушка — 1 пучок;
помідори — 2 шт.;
інші овочі — за бажанням.
Приготування.
Для тіста взяти борошно та холодне вершкове масло. Порубати в дрібну крихту за допомогою ножів. Додати 2 яйця. Замісити тісто. Сіль додати за смаком. При необхідності можна додати 2-3 ст. ложки води (якщо тісто не збирається). Потрібно добре замісити тісто і залишити на годину.
До баклажана, помідорів, червоного та жовтого болгарського перцю можна додати будь-які улюблені овочі.
Цибулю очистити, порізати кільцями. Налити олію в сковороду. Почекати, коли олія нагріється, і закинути в сковороду цибулю. Хвилин 5 обсмажувати.
Потім додати нарізані невеликими кубиками помідори, баклажан, болгарські перці та подрібнений часник. Усе разом обсмажити до напівготовності.
Дістати тісто і розкачати, щоб було не надто тонке.
Тісто покламти на лист, вистелений пергаментом. Викласти начинку, зверху присипати розкришеним сиром. Підняти краї нагору (серединка пирога має бути відкритою). Відправити у вже розігріту духовку на 20 хвилин при температурі 180 °С. Галету краще накрити пергаментом зверху, щоб не підгоряв сир.
Коли буде готово, прикрасити рубаною зеленню.
Також ми розповідали про смажені манники з начинкою з сиру та родзинок.