Пиріг з овочами: побалуйте себе смачненьким

1 хв на прочитання06 Листопада 2022, 13:52

Можна брати будь-які овочі, які вам подобаються.

Сезонні овочі — чудова начинка для смачного пирога.

Інгредієнти:

борошно — 300 г;

яйце — 2 шт.;

вершкове масло — 150 г;

сіль — 1/2 чайної ложки;

баклажан — 1 шт.;

цибуля — 1 шт.;

болгарський перець (червоний, жовтий) — 2 шт.;

часник — 3-5 зубчиків;

бринза — 150 г;

петрушка — 1 пучок;

помідори — 2 шт.;

інші овочі — за бажанням.

Приготування.

Для тіста взяти борошно та холодне вершкове масло. Порубати в дрібну крихту за допомогою ножів. Додати 2 яйця. Замісити тісто. Сіль додати за смаком. При необхідності можна додати 2-3 ст. ложки води (якщо тісто не збирається). Потрібно добре замісити тісто і залишити на годину.

До баклажана, помідорів, червоного та жовтого болгарського перцю можна додати будь-які улюблені овочі.

Цибулю очистити, порізати кільцями. Налити олію в сковороду. Почекати, коли олія нагріється, і закинути в сковороду цибулю. Хвилин 5 обсмажувати.

Потім додати нарізані невеликими кубиками помідори, баклажан, болгарські перці та подрібнений часник. Усе разом обсмажити до напівготовності.

Дістати тісто і розкачати, щоб було не надто тонке.

Тісто покламти на лист, вистелений пергаментом. Викласти начинку, зверху присипати розкришеним сиром. Підняти краї нагору (серединка пирога має бути відкритою). Відправити у вже розігріту духовку на 20 хвилин при температурі 180 °С. Галету краще накрити пергаментом зверху, щоб не підгоряв сир.

Коли буде готово, прикрасити рубаною зеленню.

Також ми розповідали про смажені манники з начинкою з сиру та родзинок.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: