Пийте молоко і ласуйте "альтернативою": німецькі експерти про користь тваринного і рослинного продуктів

1 хв на прочитання4 години тому
ФОТО: ілюстративне

Чи можна замінити молоко тваринного походження рослинними "альтернативами"? Відповіді Німецького товариства харчування.

Мигдалеве, соєве, кокосове, вівсяне, рисове "молоко"… Цікаві товарні новинки на поличках магазинів у Європі й Україні знайшли свою споживацьку "нішу" вже понад 10 років тому. Та чи можна твердити, що рослинне "молоко" є альтернативою коров'ячому чи козячому? Про це твердять дієтологи і нутріціологи новітніх течій. А що каже наука і консервативні Експерти? Видання Deutsche Welle подає рекомендації Німецького товариства харчування.

Німецьке товариство харчування рекомендує пити коров'яче молоко та включати до свого денного раціону продукти молочного походження: м'який і твердий сири тощо. У цих продуктах містяться корисні речовини та вітаміни: кальцій, йод, вітаміни B2 та B12.

Крім того, як показують епідеміологічні дослідження, вживання молока та молочних продуктів знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань, гіпертонії, діабету другого типу, а також інсульту. 

Експерти рекомендують щодня включати до свого раціону молочні продукти. Для дорослих - дві порції. Одна порція, наприклад, може бути склянкою молока, йогуртом або шматком сиру.

Фахівці зазначають, що збільшення частки молочних продуктів рослинного походження сприятливо позначається на довкіллі, зменшуючи екологічний слід від тваринництва. Проте брак досліджень їхньої користі не дозволяє однозначно твердити про рівнозначну користь альтернативних "молочних" продуктів для здоров'я людини. Але точно продукти рослинного походження не можна прирівнювати до молока.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: