Догори
Дати відгук

Пухкі та смачні: вареники із капустою за рецептом відомого кухаря

Для начинки вибирайте солодку та соковиту капусту

4 хв на прочитання31 Січня 2023, 14:46
Поділитись:

Коли уся сім’я збирається разом, щоб наліпити варенички, це таке неймовірне єднання. Відчувається затишок та душевне тепло. Кожен зайнятий, але всі працюють як один злагоджений механізм. Такі справи навколо страви об’єднують і надихають, а скільки всього можна обговорити і головне – не поспішати. А щоб все вийшло з першого разу, пропонуємо перевірене тісто на вареники на кефірі і начинку зі смаженою капусти. Потім подавайте тепленькими з улюбленими соусами – сметаною чи йогуртом змішаним із подрібненню зеленню. Залишки заморозьте, бо це зручно – мати під рукою такі смачні заготовки.

ПОРАДИ З ПРИГОТУВАННЯ ТІСТА НА ВАРЕНИКИ ТА НАЧИНКИ

Замішуючи тісто для вареників, не перестарайтеся з підпилом, бо воно може стати тугим, а нам це не потрібно. За бажанням можете скористатися кухонною машиною з насадкою гак. Щоб з тістом було зручно працювати і воно не «пливло», йому треба дати час відпочити. Загорніть його саме в харчову плівку та залиште на столі, бо якщо накриєте рушником, верхній шар все одно буде трішки підсихати і воно буде гірше зліплюватися.

Для начинки вибирайте солодку та соковиту капусту, нарізайте її дрібно, але не надто довгими соломинками, тоді буде зручніше формувати варенички.

Якщо не плануєте одразу варити всі, викладіть їх на дощечку або велику тарілку, посипану борошном з відстанню 1 см один від одного. Поставте в морозильну камеру до повного замороження, а потім складіть в герметичний пакет та зберігайте не більше 6 місяців.

ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста: 

360 г борошна (+ для підпилу) 

180 мл кефіру 2,5%

2 ст. л. соняшникової олії 

дрібка солі 

Для начинки:  

400 г білокачанної капусти  

1 цибуля (+1 для подачі) 

1 морква  

6 ст. л. соняшникової олії 

сіль до смаку  

 КРОК 1

Замісіть пухке тісто. В глибоку миску всипте 360 г борошна, дрібку солі, влийте 180 мл кефіру 2,5% та 2 ст. л. соняшникової олії. Замісіть тісто, яке не липне до рук. Сформуйте з нього кулю, загорніть у харчову плівку та залиште відпочивати на 20 хвилин на столі.

 КРОК 2

Тим часом приготуйте начинку для вареників. Дрібно нашаткуйте 400 г білокачанної капусти, а моркву очистьте та потріть на крупній тертці.

 

 КРОК 3

Цибулину очистьте від лушпиння та наріжте середнім кубиком.

 КРОК 4

Розігрійте пательню з 4 ст. л. соняшникової олії, перекладіть овочі, перемішайте та смажте 15 хвилин на невеличкому вогні. Посоліть до смаку. Ваша капуста має залишитися трішки хрумкою. Потім змініть пательню з вогню та залиште остигати. Щоб прискорити цей процес, пересипте начинку в глибоку тарілку.

РОК 5

Від тіста відріжте шматочок, розкачайте завтовшки 2-3 мм та зробіть склянкою кружечки. За необхідністю використовуйте борошно для підпилу.

 КРОК 6

В кожен кружечок викладіть чайну ложку начинки та сформуйте гарні однакові варенички. Добре заліплюйте їх, щоб в процесі варіння вони не розірвалися. Викладайте варенички на дошку, посипану борошном.

 КРОК 7

Коли зробите варенички, закип’ятіть воду в каструлі, додайте дрібку солі, опустіть в неї варенички. Після того, як вони спливуть на поверхню, варіть 4-5 хвилин на середньому вогні.

 КРОК 8

Посмажте цибулину для подачі. Наріжте її дрібним кубиком, розігрійте пательню з 2 ст. л. соняшникової олії, перекладіть цибулю та смажте до м’якості та появи золотавого кольору. Відварені вареники відкиньте на друшляк, перекладіть в глибоку миску та додайте смажену цибулю. Подавайте гарячими до столу з улюбленими соусами.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Салат із курячим філе
До Великоднього столу: соковитий салат із курячим філе
1 хв на прочитання4 години тому
 Великодній кошик символізм продуктів які несуть на освячення
Що покласти у Великодній кошик та що краще лишити вдома: символізм продуктів, які несуть на освячення
4 хв на прочитання5 годин тому
Рецепт приготування Деруни Швидка страва
Просто та смачно: перевірений рецепт відмінних дерунів
1 хв на прочитання7 годин тому
На Кіровоградщині лісгосп має сплатити понад 200 тисяч
Фото ілюстративне
Суд повернув громаді Києва земельну ділянку біля Біличанського лісу, на якій розташована траса Київ-Ірпінь
1 хв на прочитання9 годин тому
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитання17 годин тому
Укрзалізниця визначилася, хто годуватиме пасажирів у поїздах Інтерсіті+
1 хв на прочитанняВчора
Як приготувати добриво для кімнатних квітів із популярного фрукту
1 хв на прочитанняВчора
Цвітна капуста з хрусткою скоринкою: смачний рецепт
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost
Управління небезпечними відходами
Управління небезпечними відходами: Міндовкілля закликає не зволікати із подачею документів на ліцензію
2 хв на прочитання6 хвилин тому
У Києві викрито незаконне казино під прикриттям спортклубу
У Києві викрито незаконне казино під прикриттям спортклубу
1 хв на прочитаннягодина тому
Попередження про небезпечні та стихійні метеорологічні явища по Україні
Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні метеорологічні явища по Україні
1 хв на прочитання2 години тому
Закон «Про ратифікацію Угоди про фінансування Дунайської регіональної програми»
У ВР зареєстровано проект Закону «Про ратифікацію Угоди про фінансування Дунайської регіональної програми»
1 хв на прочитання3 години тому
Переробка та цифрові «паспорти продукції»: Європарламент схвалив нові правила екодизайну
2 хв на прочитання5 годин тому
Хвороба, що поширюється світом: сьогодні Всесвітній день боротьби проти малярії
2 хв на прочитання6 годин тому
Україну накрили «піщані» дощі: чи несуть вони загрозу
1 хв на прочитання6 годин тому
25 квітня - Всесвітній день пінгвінів
2 хв на прочитання8 годин тому