Догори
Дати відгук

Прикордонники підтвердили посилення контролю за виїздом чоловіків

ДПСУ відреагувала на скандали навколо виїзду чоловіків з інвалідністю та багатодітних батьків з України.

1 хв на прочитання31 Грудня 2023, 11:40
Прикордонники підтвердили посилення контролю за виїздом чоловіків Прикордонники підтвердили посилення контролю за виїздом чоловіків
Поділитись:

У мережі активно обговорюють ситуацію на прикордонних пунктах. Очевидці стверджують, що на пунктах пропуску у чоловіків почали перевіряти документи, яких раніше при перетині не вимагали. 

«Був вчора на кордоні: фактично тепер не пускають багатодітних без довідки з ТЦК про відстрочку. Не пустили жодного при мені, незважаючи на кількість дітей», – прокоментував один з очевидців. 

Через неодноразові підробки документів співробітники Державної прикордонної служби України можуть вимагати додаткові документи в чоловіків, яким дозволено перетинати кордон. Йдеться про витяг із протоколу ТЦК або запис про відстрочку в військовооблікових документах, - повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

«Зважаючи, що ми неодноразово виявляли підробки документів, пов’язаних з багатодітством, наші інспектори можуть перевіряти цю умову виїзду чоловіків, зокрема, і за документами з територіальних центрів комплектування. Це можуть бути витяг з протоколу ТЦК про прийняте рішення про відстрочку, або запис про відстрочку в військовооблікових документах», –  розповів речник ДПСУ.

"Тільки від початку року на кордоні було відмовлено у виїзді майже 50 тисячам громадянам України, які не підпадали під умови пропуску, а також викрито 3 тисячі підроблених документів", - резюмував Андрій Демченко.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.