Прихована сіль: як її розпізнати у звичних продуктах

1 хв на прочитання6 годин тому
Фото ілюстративне

До 75% солі ми отримуємо з магазинних продуктів. Як навчитися читати етикетки та зменшити ризики для серця й судин

Українці споживають удвічі більше солі, ніж рекомендує Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ). При цьому три чверті добової норми ми отримуємо не з домашніх страв, а з магазинних продуктів, де сіль часто «маскується» під різними назвами або харчовими добавками.

ЦКПХ порадили, як уникнути надлишку солі в раціоні, експерти радять уважно читати упаковки продуктів.

На етикетці може бути зазначено не «сіль», а «натрій (sodium)».

Щоб дізнатися реальну кількість солі, потрібно помножити вказане число натрію на 2,5.

Наприклад: 0,8 г натрію = 2 г солі.

Виробники часто вказують інформацію «на порцію», яка може бути лише 20–30 г.

Тому об’єктивніше оцінювати показник солі саме на 100 г продукту.

Норми споживання солі:

Навіть якщо слово «сіль» не зазначене, вона може міститися у вигляді інших сполук натрію:

Вивчайте склад продуктів і обирайте ті, де солі менше. Зменшення її споживання позитивно впливає на серце та судини.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: