Догори
Дати відгук

При артриті колін фізична терапія може бути кращою за стероїдні уколи

Проте обидва підходи корисні.

3 хв на прочитання03 Лютого 2022, 20:00
Коліно Коліно
Поділитись:

Фізична терапія при артриті колінного суглоба зазвичай обходиться пацієнтам дорожче і вимагає набагато більше клопоту, ніж швидке введення стероїдів, щоб заспокоїти біль у суглобі. Але в довгостроковій перспективі фізіотерапія принаймні настільки ж виправдовує себе, як і ін’єкції стероїдів, і, швидше за все, забезпечить довгострокове полегшення. Про нове дослідження, яке це встановило, розповідає UPI.

Люди з артритом колінного суглоба зазвичай мають два основних варіанти лікування поза хірургічним втручанням — ін'єкції стероїдів, щоб полегшити набряк і біль, або курс фізіотерапії, сказав провідний дослідник Деніел Рон, директор Центру первинної допомоги опорно-рухового апарату та Клінічного наукового центру Intrepid у Медичному центрі армії Брук в Сан-Антоніо.

Але типовий курс фізіотерапії набагато дорожчий за ін’єкції стероїдів.

Згідно з недавнім клінічним випробуванням, фізична терапія була більш ефективною, ніж стероїдні уколи, сказав він.

«Активне втручання, як-от фізичні вправи, матиме більш тривалий ефект, оскільки воно зміцнює ваше коліно. Ін’єкція не змінює силу вашого коліна, і щойно біль зникає, ваше коліно не обов’язково функціонує краще, якщо ви його не зміцните», — сказав Рон.

Протягом року дослідження відстежило 156 людей, яким було випадковим чином призначено отримання ін’єкцій стероїдів або фізіотерапію.

Результати показують, що медичні витрати, пов’язані з колінами, становили в середньому 2113 доларів США в групі ін’єкцій і 2131 доларів США в групі фізіотерапії.

Але дослідники виявили, що пацієнти із більшою ймовірністю отримають триваліший ефект від фізичної терапії, коли мова йде про відновлення рухливості та тамування болю.

Наприклад, чотирьом людям у групі ін’єкцій коліна знадобилося хірургічне втручання, тоді як жоден із групи фізіотерапії не мав такої потреби, зазначив Рон.

Ін’єкції, як правило, швидко та легко виправляють біль, але їхня дія з часом зникає, сказав доктор Едвард Адлер, завідувач відділення ортопедичної хірургії у шпиталі Маунт-Сінай у Нью-Йорку.

«Якщо вони відчувають сильний біль, ми зробимо їм ін'єкцію, і вони підуть, почуваючись краще, але ми знаємо, що ін'єкція лише дає їм деяке полегшення, а насправді не допомагає. Це не сприяє зникненню артриту, тоді як вправи та фізіотерапія - це набагато краще. Це збільшує вашу м’язеву силу. Це покращує діапазон руху суглоба», — сказав Адлер.

Люди, які хочуть впоратися з болем у коліні без хірургічного втручання, також повинні розглянути можливість зниження ваги та застосування фізичних вправ, додав Адлер.

Для ортопеда спортивної медицини, професора ортопедичної хірургії з Медичної школи Вашингтонського університету в Сент-Луїсі Роберта Брофі нове дослідження показує, що обидва підходи корисні.

«Обидва ці варіанти хороші, розумні, обидва дають деяке покращення і мають переваги та недоліки», — сказав Брофі.

Він вважає, що доцільно розглянути використання обох цих варіантів для лікування пацієнтів із артритом коліна.

Також ми писали, що ліки від ревматоїдного артриту можуть знизити ризик розвитку хвороби Паркінсона.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання58 хвилин тому
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання3 години тому
Сніданок Шкідливі звички Фрукти Поради дієтолога
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання4 години тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Петрів піст: як легше пережити ці дні та втихомирити серце
1 хв на прочитанняВчора
Під час будівництва Палацу спорту у Тернополі директор "наварив" 25 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Уже з наступного місяця Польща може бути заборонити продаж одноразових електронних сигарет
1 хв на прочитанняВчора