Весь процес настільки швидкий і легкий, що його можна описати кількома словами: раз – помили, два – порізали, три – перемішали – і подали на стіл. Салат виходить по-весняному свіжим, яскравим, легким і дуже ароматним.
Закуска, зроблена на швидку руку, виручить під час приходу несподіваних гостей, стане прекрасною вечерею і буде чудово виглядати на святковому столі.
Заздалегідь треба буде відварити курячі яйця (протягом восьми хвилин після закипання), охолодити їх у холодній воді і очистити від шкаралупи.
Довгий свіжий огірок промиваємо, обсушуємо і відрізаємо кінчики. Нарізаємо маленькими кубиками і перекладаємо в салатник.
Такими ж маленькими кубиками нарізаємо зварені круто яйця, відправляємо до огірків.
Добрий пучок будь-якої зелені (подобається в цьому салаті кріп) обов’язково промиваємо, обсушуємо паперовими рушниками і дрібно січемо ножем. Кладемо в салат.
В останню чергу відправляємо в салат консервований зелений горошок (якщо не любите, то можете пропустити цей етап), солимо і перчимо до смаку.
Заправляємо все домашнім майонезом або сметаною і подаємо на стіл.