Класичний рецепт простого пирога з яблуками має бути в арсеналі кожної господині. Готується пиріг швидко, а виглядає достойно. Такий пиріг незамінний, якщо ось-ось на порозі несподівані гості, яких не хочеться пригощати магазинними солодощами. Дізнавшись, як приготувати простий пиріг з яблуками, ви зможете по-швидкому побалувати себе та своїх близьких смачною домашньою випічкою. Спробуємо?
1
Білки відокремлюємо від жовтків та збиваємо зі щіпкою солі.
2
Збиваємо жовтки з цукром до однорідної пишної маси.
3
Обережно з'єднаємо білки з жовтками.
4
Поступово введемо до суміші просіяне борошно, ванільний цукор і корицю.
5
Вимішуємо однорідне тісто за консистенцію густої сметани.
6
Змащуємо форму для випічки маслом.
7
Яблука миємо, обсушуємо та нарізаємо тонкими часточками.
8
Щільно викладаємо яблука на дно форми, посипаємо цукром та заливаємо тістом.
9
Випікаємо в добре розігрітій духовці приблизно 35-40 хвилин при 180°С. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою – якщо вона суха, значить наш простий пиріг із яблуками готовий.
10
Почекаємо поки пиріг злегка охолоне. Нарізаємо його на порційні шматочки та подаємо зі сметаною або джемом.
Приємного чаювання!