Догори
Дати відгук

Простий лайфхак, як позбутися головного болю без таблеток

Для того, щоб полегшити головний біль, не обов'язково приймати перші-ліпші анальгетики.

2 хв на прочитання24 Серпня 2023, 10:10
Поділитись:

Багато хто не любить приймати ліки від головного болю - хтось через небажання задіяти "важку артилерію", інші через алергію, варіантів може бути дуже багато. Ми вирішили розібратися, чим можна швидко зняти головний біль, не вдаючись до лікарських препаратів.

Як прибрати головний біль - народні засоби

Якщо у вас болить голова - що випити розкажемо далі. Готові посперечатися, ви шукали відповідь на це питання в Інтернеті і часто знаходили лише посилання на медичні препарати. Однак можна обійтися і без ліків. Наші бабусі радять випити чашку гарячого чаю з додаванням дрібки кориці. Але пам'ятайте, що це - сильний алерген, тому варіант підійде не всім. Хорошою альтернативою стане м'ята, імбир або лимон - спробуйте пожувати їх, і біль зніме, як рукою. 

Болить голова - що робити без таблеток

Якщо у вас сильно болить голова, таблетки не допомагають, а часу на сон немає, радимо випитичай, каву або будь-який напій, що містить кофеїн. Але такий метод спрацює лише в тому випадку, якщо ви зробите це відразу після появи перших симптомів.

Що допомагає від сильного головного болю - це холодний компрес. Цей спосіб допоможе впоратися з нездужанням, викликаним перенапруженням. Вам знадобиться змочена в холодній воді серветка. Також можете загорнути в рушник лід - цей варіант не зіпсує ваш макіяж. Потримайте компрес 10-15 хвилин, приклавши до скронь і шиї, це допоможе звузити кровоносні судини і полегшить біль.

Однозначно не рекомендуємо прикладати до голови лід, не загорнувши його в щільну тканину, оскільки ризикуєте викликати спазм. Після невеликого полегшення головний біль повернеться з новою силою.

Що робити, якщо болить голова в домашніх умовах

Якщо головний біль застав вас вдома, можете прилягти поспати. Навіть година сну може піти на користь. Ще один чудовий варіант - теплий душ або ванна. Вся справа в тому, що часто причиною головного болю є спазм м'язів. Тепла вода легко впорається з напругою. Крім того, можна прийняти контрастний душ, але будьте обережні, адже з незвички можете підхопити застуду.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.