Картоплю у нас прийнято готувати не лише на обід чи вечерю, її також подають і на святковий стіл. Але що робити, коли гості на порозі, а картоплю ледве встигли почистити.
Все просто – потрібно додати лише один інгредієнт при варінні і час приготування скоротиться вдвічі.
Щоб овоч варився вдвічі швидше, а смакові якості при цьому не страждали і навіть покращали, досвідчені господині радять додати трохи масла. Причому підійде як олія, так і вершкове масло. Звичайно, у другому випадку картопля вийде ароматнішою і смачнішою.
На 1 кг картоплі цілком вистачить 1,5-2 столових ложок олії. Цей інгредієнт слід додавати на початку варіння. Олія створить на поверхні води плівку, яка утримуватиме тепло, тому картопля звариться набагато швидше.
До речі, така хитрість підходить і для приготування гороху, перловки та інших каш, які довго готуються. Масло чи олія допомагає значно скоротити час приготування.