Просто і вишукано: рецепт грецького салату xopіaтіки

2 хв на прочитання29 Березня 2023, 21:38

В кожній національній кухні зазвичай є подібні легкі страви

У самій Греції цю вишукану страву називають xopіaтіки (χωριάτικη σαλάτα), а в інших країнах - грецьким салатом. В кожній національній кухні зазвичай є подібні легкі страви, але грецький салат популярний у багатьох країнах.

Найсвіжіші овочі, духмяні спеції, оливки, фета – грецький салат пахне свіжим подихом моря, спокоєм відпочинку й теплим літом.

1

Крок 1. Помідори

Розрізаємо навпіл, потім ріжемо на тоненькі пластинки.

2

Крок 2. Огірки

Розрізаємо огірок навпіл, а потім на пластинки. Греки завжди чистять огірки перед нарізанням. А ми можемо й не чистити, як захочемо.

3

Крок 3. Перець

Перець для грецького салату нарізаємо великими кубиками, або так само, як помідори – тонкими пластинками.

4

Крок 4. Цибуля

Ріжемо навпіл, потім на півкільця – дуже тонкі.

5

Крок 5. Оливки

Якщо оливки величенькі, нарізаємо їх кружечками, дрібні можна залишити цілими.

6

Крок 6. Фета

Сир нарізаємо кубиками 1х1 см або й трішки більше.

7

Крок 7. Змішуємо

У глибоку миску викладаємо всі компоненти, солимо, перчимо, додаємо духмяні трави, подрібнений кріп, сік лимона за смаком.

8

Крок 8. Заправляємо

Готовий грецький салат заправляємо оливковою олією, обережно перемішуємо.

9

Крок 9. Подаємо на стіл

Викладаємо салат у салатницю, зверху прикрашаємо петрушкою й кубиками фети, не перемішуючи. Грецький салат варто трішки охолодити перед подачею.

Смачного!

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: