- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Просто і вишукано: рецепт грецького салату xopіaтіки
Просто і вишукано: рецепт грецького салату xopіaтіки
В кожній національній кухні зазвичай є подібні легкі страви
У самій Греції цю вишукану страву називають xopіaтіки (χωριάτικη σαλάτα), а в інших країнах - грецьким салатом. В кожній національній кухні зазвичай є подібні легкі страви, але грецький салат популярний у багатьох країнах.
Найсвіжіші овочі, духмяні спеції, оливки, фета – грецький салат пахне свіжим подихом моря, спокоєм відпочинку й теплим літом.
- 12 шт Чорних оливок
- 2 огірки
- 2 помідори
- 1 жовтий солодкий перець
- 1 солодка червона цибулина
- 150 гр сиру фета
- 2 ст. л. оливкова олії
- 1 лимон
- Петрушка, кріп, орегано, базилік
- сіль, чорний перець
1
Крок 1. Помідори
Розрізаємо навпіл, потім ріжемо на тоненькі пластинки.
2
Крок 2. Огірки
Розрізаємо огірок навпіл, а потім на пластинки. Греки завжди чистять огірки перед нарізанням. А ми можемо й не чистити, як захочемо.
3
Крок 3. Перець
Перець для грецького салату нарізаємо великими кубиками, або так само, як помідори – тонкими пластинками.
4
Крок 4. Цибуля
Ріжемо навпіл, потім на півкільця – дуже тонкі.
5
Крок 5. Оливки
Якщо оливки величенькі, нарізаємо їх кружечками, дрібні можна залишити цілими.
6
Крок 6. Фета
Сир нарізаємо кубиками 1х1 см або й трішки більше.
7
Крок 7. Змішуємо
У глибоку миску викладаємо всі компоненти, солимо, перчимо, додаємо духмяні трави, подрібнений кріп, сік лимона за смаком.
8
Крок 8. Заправляємо
Готовий грецький салат заправляємо оливковою олією, обережно перемішуємо.
9
Крок 9. Подаємо на стіл
Викладаємо салат у салатницю, зверху прикрашаємо петрушкою й кубиками фети, не перемішуючи. Грецький салат варто трішки охолодити перед подачею.
Смачного!