Сирники - традиційна страва української кухні. Їх прийнято готувати на сніданок, адже часу на приготування йде зовсім небагато. Особливо смачними виходять сирники з домашнього сиру. Подають їх традиційно зі сметаною.
Поєднати в мисці сир, яйце, цукор, ванільний цукор і сіль. Перемішати до однорідності і поступово додати борошно. Тісто повинне вийти щільним, щоб можна було скачати м'яку кульку. Формуємо сирники та обсмажуємо їх на сковороді з обох боків до золотистої скоринки.
Сир перетерти через сито або збити блендером. Додати яйце, щіпку солі та борошно. Потім додати цукор і ванільний цукор. З отриманого тіста сформувати сирники, обсмажити на олії близько 3-4 хвилин з кожного боку на середньому вогні. Під кінець накрити сковороду кришкою, щоб сирники краще пропеклися.
У блендері збити сир з яйцем. Додати сіль, цукор і манку. Добре перемішати. Додати борошно з розпушувачем. Дати тісту настоятися близько 15-20 хвилин, щоб манка набухла. Формувати сирники на присипаній борошном поверхні, відокремлюючи тісто столовою ложкою. Смажити на середньому вогні з обох сторін.