Догори
Дати відгук

Прості лайфхаки: як домогтися хрусткої скоринки на смаженій картоплі

Дотримуйтеся простих правил.

1 хв на прочитання05 Лютого 2023, 13:13
Поділитись:

У кожної господині існують свої секрети, як домогтися хрусткої скоринки на смаженій картоплі. Багато що залежить від сорту коренеплоду і сковорідки. Найкраще використовувати для смаження сорти з невеликою кількістю крохмалю і посуд з товстим дном, особливо хороший чавун. Але є три простих лайфхаки, які допоможуть посмажити практично будь-яку картоплю на будь-який сковорідці і отримати красиву золотисту скоринку, інформує Ukr.Media.

Вчасно посолити

Солити картоплю потрібно, тільки коли на ній почне утворюватися скоринка (це ж стосується і запікання в духовці). Якщо додати сіль занадто рано або запізнитися з цим — скоринка буде не такою вираженою.

Додати куркуму або карі

Краще робити це ближче до кінця смаження. Пряність добре підкреслює смак картоплі. А ще вона моментально забарвлює її в виражений золотистий відтінок, смажена скоринка відразу виглядає апетитніше. За відсутністю куркуми можна використовувати каррі — проте в цьому випадку смажена картопля придбає характерний смак.

Покласти трохи вершкового масла

Більшість господинь готує картоплю на рослинній олії. Але краще додати до неї невелику кількість вершкового масла. Це зробить смак смаженої картоплі більш насиченим і благородним і сприятиме появі красивої золотистої скоринки.

Ще для приготування смаженої картоплі з хрусткою скоринкою можна додати один інгредієнт — борошно. Дотримуючись рекомендацій, ви отримаєте ніжну картоплю з дуже приємним смаком.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Вирощуємо цибулю правильно: секрети щедрого врожаю. Фото ілюстративне
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитанняВчора
На Житомирщині запустили гігантський завод з переробки конопель. Фото: Міністерство економіки України
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитанняВчора
Фото: Максим Нікітін
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитанняВчора
Арешт зернового терміналу на Одещині: майно передано АРМА. Фото: БЕБ України
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитання17 Травня 2025
На Прикарпатті засуджено наркоділків, які вирощували коноплю на десятки мільйонів євро
2 хв на прочитання17 Травня 2025
Салат із печінки тріски зі свіжими овочами — готується дуже швидко та легко
1 хв на прочитання17 Травня 2025
Салат з курячим філе та кукурудзою — більше не потрібно думати, що приготувати на обід чи вечерю
1 хв на прочитання16 Травня 2025
ВР підтримала законодавчі ініціативи щодо стимулювання економічного розвитку галузі рибного господарства
1 хв на прочитання15 Травня 2025
Більше з GreenPost
Зображення згенеровано ШІ
Озеленення дахів — тренд 2025 року: як перетворити міське житло та присадибну ділянку на зелену оазу
3 хв на прочитання2 години тому
Фото: Рixabay
Достатньо, аби забезпечити домогосподарства газом на 3,5 роки: Туреччина виявила нові запаси газу у Чорному морі
1 хв на прочитання3 години тому
Прорив у медицині: створено універсальну протиотруту від укусів змій. Фото ілюстративне
Імунологи створили універсальну протиотруту від укусів отруйних змій на основі крові "людини-імунітету"
2 хв на прочитанняВчора
Астрологічний прогноз на 19 травня 2025 року. Фото з відкритих джерел
Астрологічний прогноз на 19 травня 2025 року
6 хв на прочитанняВчора
У Німеччині пасажирський літак опинився без керування на висоті 10 тисяч метрів
1 хв на прочитанняВчора
Як алкоголь впливає на тиск: від короткочасного підвищення до хронічної гіпертонії
2 хв на прочитанняВчора
Українці за кордоном можуть пройти оцінку для підтвердження інвалідності
2 хв на прочитанняВчора
Львів стане першим містом в Україні з повноцінним 5G-зв'язком
2 хв на прочитанняВчора