Догори
Дати відгук

Просте домашнє печиво до чаю із ягодами: смачно дуже

Випікаємо 20 хвилин.

1 хв на прочитання22 Серпня 2023, 21:43
Поділитись:

Ця випічка готується з ніжного тіста, я вважаю за краще змішувати 1 до 1 вершкове масло і олію, так на мій смак тісто ще краще виходить. За бажанням, до складу тіста можна включити цедру лимона. Якщо замінити частину борошна на какао, печиво вийде шоколадним.

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 70 г цукру
  • щіпка солі
  • 100 г борошна
  • 4 г розпушувача
  • 40 г вершкового масла
  • 40 г олії
  • 50 г малини ( у мене заморожена )
  • Приготування:
  • Змішуємо яйця з цукром.
  • Не забуваємо додати дрібку солі, перемішуємо приблизно пару хвилин.
  • Просіюємо відразу все борошно з розпушувачем, замішуємо густе тісто без грудочок.
  • Додаємо розтоплене вершкове масло.
  • Вливаємо олію.
  • Тісто виходить середньої густоти.

Осередки силіконової форми я маслом не змащувати, ви орієнтуйтеся по своїй формі.

Якщо у вас формочки металеві, обов’язково змастіть їх маслом.

Наповнювати осередки потрібно не повністю, в процесі випічки печиво злегка збільшиться в обсязі.

Зверху викладаємо заморожену малину, її мну руками, так як цілі ягоди додавати в таке печиво не піде, форми не глибокі.

Випікати при 180 градусах, від 15 до 20 хвилин; як скоринка зарум’яниться, готово.

Орієнтуйтеся по своїй духовці.

Остудити краще на решітці.

Подаємо це смачне печиво до чаю або до кави ( з молоком теж смачно ).

Приємного чаювання!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.