Просо і гречка: урожайність менша, виробництво зросло

1 хв на прочитання24 Листопада 2020, 12:15

Приріст досягнуто виключно за рахунок розширення посівних площ.

Найбільше у 2020 році зросло виробництво проса – на 44,7 % проти 2019 року. Так стверджує директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» академік НААН Юрій Лупенко.

"Проте цей приріст досягнуто виключно за рахунок розширення на 64,1 % посівних площ під цією культурою на тлі зменшення її урожайності на 12 % – до 16,8 ц/га",— зауважив Лупенко.

Коментуючи оприлюднені дані Державної служби статистики України щодо збору урожаю сільськогосподарських культур станом на 1 листопада 2020 року, академік також повідомив, що зросло і виробництво гречки.

"За рахунок розширення посівних площ зросло і виробництво гречки – на 12,8 %, тоді як урожайність цієї культури зменшилась проти попереднього року на 5,9 % – до 12,7 ц/га", — зазначив Лупенко.

Відомо, в Україні «‎заморозять» до кращих часів півмільйона гектар землі.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: