Догори
Дати відгук

Прогноз: від спеки у Європі до кінця століття помиратиме утричі більше людей

За умови посилення глобального потепління від високих температур повітря помиратиме більше людей, ніж від переохолодження.

1 хв на прочитання23 Серпня 2024, 08:17
ФОТО: Парамедики в Барселоні евакуюють з вулиці постраждалого з тепловим ударом / Bloomberg/Getty Images ФОТО: Парамедики в Барселоні евакуюють з вулиці постраждалого з тепловим ударом / Bloomberg/Getty Images
Поділитись:

До кінця століття кількість смертей у Європі, спричинених екстремально спекотною погодою, може зрости утричі. Такі результати дослідження оприлюднили вчені у журналі Lancet Public Health, повідомляє The Guardian.

Дослідники попереджають, що в майбутньому літня спека може стати чи не одним з головних викликів для здоров’я людини. Якщо середня температура повітря підвищиться всього на 3°C, порівняно з доіндустріальними рівнями, смертність від спеки може сягнути приблизно 44 тисяч випадків на рік.

Смертність від спеки в Європі може потроїтися до 2100 року за поточної кліматичної політики. Прогноз, у першу чергу, актуальний для людей, що живуть у південних частинах континенту, йдеться у висновках до наукової роботи. Результати наголошують на необхідності посилення політики щодо обмеження глобального потепління для захисту вразливих регіонів та членів суспільства від впливу високих температур.

Постраждають, у першу чергу, середземноморські країни, такі як Італія, Греція та Іспанія. Там вже зараз спостерігаються аномальні температури. У зоні ризику - найстарші вікові групи населення.

За даними дослідження Барселонського інституту глобального здоров'я, у 2023 році, який став найтеплішим роком за всю історію спостережень, у Європі від спеки померло понад 47 тисяч людей.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost