Догори
Дати відгук

«Профілактика рятує життя»: 24 травня — старт скринінгів на діабет

У Маріїнському парку проведуть скринінг на діабет для всіх охочих.

1 хв на прочитання24 Травня 2023, 10:32
pixabay pixabay
Поділитись:

24 травня у столиці та регіонах стартує діабетичний скринінг для населення у рамках Європейського Тижня громадського здоров'я. про це повідомляє Центр громадського здоров’я.

Цукровий діабет 2 типу призводить до серйозних пошкоджень серця, кровоносних судин, очей, нирок і нервів. Дорослі люди з цією хворобою мають ризик розвитку інфаркту та інсульту у 2-3 вищий за інших. Цукровий діабет 2 типу можна попередити здоровим способом життя та своєчасним зверненням до лікаря. 

6,2 % смертей у світі пов'язані з цукровим діабетом. Загальний ризик смерті серед людей, які хворіють на цукровий діабет, як мінімум удвічі більший за людей того ж віку, які не хворіють. 

У середу 24.05, у день доступу до допомоги у рамках Європейського Тижня громадського здоров'я пройде діабетичний скринінг для населення та вимірювання тиску у виїзному пункті доступу у Києві (Маріїнський парк — пішохідна зона, точка «Спільно» біля дитячого майданчика). Захід стартує о 10.30. Заходи, спрямовані на профілактику неінфекційних захворювань, також пройдуть і у регіонах. 

Принагідно нагадаємо, що хронічне недосипання підвищує ризик цукрового діабету ІІ типу.

Також ми писали про переддіабет без симптомів: лікар розповідає, як розпізнати.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.