Деякі популярні продукти насправді зовсім небажані в раціоні харчування, тим більше повсякденному.
Серед продуктів, що викликають рак, лікарі називають цукерки. В них часто міститься не тільки цукор, але і його всілякі аналоги, включаючи фруктозу, сиропи. За показниками глікемічного індексу цукерки є чемпіонами від 100 одиниць. Настільки значна насиченість швидкими вуглеводами робить продукт справжнім активатором росту жирової тканини, що може змінювати метаболічні процеси, впливати на весь організм.
Цукор – це ще й чудове середовище для живлення ракових клітин. Ризик раку підвищується, коли постійно вживати продукти, що містять доданий цукор. Це можуть бути не лише якісь десерти, а й готові, перероблені продукти. Крім того, серед продуктів, що викликають рак, лікарі назвали вироби, що містили ненатуральні добавки у вигляді консервантів, стабіізаторів, підсилювачів смаку. Наприклад, готові соуси, включаючи майонез та кетчуп.
В упаковці кетчупу п'яту частину об'єму становить цукор. А дешевші соуси містять трансжири.
Схильність до раку збільшують неякісні жири, наприклад, у вигляді маргарину або пальмової олії. Їхньою небезпекою є наявність трансжирів та радикалів, які сприяють небажаним клітинним мутаціям.
Вся випічка з магазину містить у складі насичений трансжирами маргарин.