Які потрібно вживати продукти, щоб зменшити ризик інсульту на 59%
Завдяки дієті можна знизити вплив інших чинників виникнення інсульту.
Інсульт – це серйозне та небезпечне для життя захворювання. Зменшити ризик виникнення може допомогти певна дієта.
Лікар Ширін Кассам, пояснила, що 90% інсультів виникають через атеросклероз. Це такий стан, за якого в артеріях накопичуються жирові бляшки. Вони можуть викликати закупорку артерій і позбавити мозок кровопостачання.
Завдяки дієті можна знизити вплив інших чинників виникнення інсульту. Це підвищений кров’яний тиск, високий рівень холестерину, діабет 2 типу, надмірна вага, ожиріння.
Експерт порадив включити в щоденний раціон різні продукти рослинного походження. Наприклад, овочі, фрукти, цільнозернові продукти, насіння та горіхи, боби. У подібній дієті мало насичених жирів, а також багато вітамінів, мінералів, клітковини, протизапальних сполук.
Всі вони допомагають підтримувати в нормі рівень холестерину, кров’яний тиск, рівень цукру в крові. А ще у такому раціоні мало оброблених харчових продуктів, які пов’язують із серцевими проблемами.