Продукти, що прискорюють старіння мозку
Експерт пояснила, що вживання занадто великої кількості цукру "вбиває" пам'ять.
Деякі продукти можуть прискорити старіння мозку, вважає дієтологиня Серена Пун. Найшкідливішими для мозку вона назвала три продукти, що викликають в організмі запалення.
"Деякі з основних винуватців цього процесу, такі як доданий цукор (цукри та сиропи, додані в продукти під час обробки або переробки), перероблене м'ясо та рафіновані вуглеводи, поширені у стандартному раціоні", - уточнила вона.
Експерт пояснила, що вживання занадто великої кількості цукру "вбиває" пам'ять і збільшує ризик недоумства. З її слів, цукор наразі можна знайти майже всюди: від напоїв та десертів до заправок для салатів, замаскованих під "корисні".
"Вибирайте несолодкі варіанти або спробуйте приготувати їжу вдома, щоб контролювати споживання цукру", - порадила вона.
Іншим компонентом, від якого слід відмовитись, дієтологиня вважає рафіновані вуглеводи. Вони містяться в білому хлібі, випічці та сухих сніданках. Такі вуглеводи не мають поживної цінності, додала вона. Вони змінюють функції у кількох областях мозку.
Крім того, вона закликала відмовитися від напівфабрикатів, переробленого м'яса.
Більше новин читайте на GreenPost.