Продукт, який підвищує ризик появи діабету: його часто їдять на сніданок

1 хв на прочитання27 Вересня 2023, 06:50

Харчування людини може впливати на ризик розвитку діабету.

Виявилося, що один з найпопулярніших продуктів, які багато людей вживають щодня у великій кількості, може зробити вкрай негативний вплив на здоров’я, незважаючи на його поживні властивості, корисні жири і величезна кількість вітамінів.

Дослідження було проведено вченими з Університету Південної Австралії, університету Катару та медичного університету Китаю. Воно зосереджено на даних за майже 30 років (з 1991 по 2019 рік), а участь в ньому взяли близько 9000 дорослих жителів Китаю, де число випадків діабету зростає.

В кінцевому підсумку фахівці виявили, що вживання більше одного яйця в день збільшує ризик діабету на 60%.

Також з’ясувалося, що кореляція між щоденним споживанням яєць і діабетом більше виражена у жінок, ніж у чоловіків. Дослідження пропонує принаймні одну теорію того, чому так відбувається: причина у високому рівні холестерину.

Відзначається, що це не перші дослідження, в яких вивчаються можливі несприятливі наслідки вживання яєць для здоров’я. Вчені з США також з’ясували, що вживання в їжу високого рівня холестерину, зокрема яєць, може підвищити ризик серцевих захворювань і смерті.

Фахівці вважають, що ці результати слід враховувати при розробці дієтичних рекомендацій в майбутньому.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: