Продукт, який найкраще захищає від інсульту
Інсульту не завжди можливо запобігти, але все ж таки певні зміни в способі життя знижують ризик судинної катастрофи для людини.
За даними Асоціації інсульту (SA), куріння, вживання алкоголю або малорухливий спосіб життя можуть збільшити ризик інсульту, поряд з високим кров'яним тиском, миготливою аритмією, діабетом або нездоровою вагою. У свою чергу, здорове харчування може знизити ризики діабету, раку та серцево-судинних захворювань.
"Здорове харчування знижує ваші шанси на інсульт або транзиторну ішемічну атаку (ТІА)", - наголошують експерти.
Журнал Американської медичної асоціації називає одним із найкращих продуктів для захисту від інсульту броколі. Вчені констатують, що броколі особливо багата на таку амінокислоту як глутамінова кислота. Дослідження Північно-Західного університету в Чикаго показало, що вище споживання глутамінової кислоти з їжею пов'язане з нижчим кров'яним тиском.
"Немає жодних сумнівів у тому, що броколі є одним із найкращих продуктів для регулювання артеріального тиску", - заявили при цьому дослідники.
Саме високий кров'яний тиск є найважливішим фактором ризику інсульту як у чоловіків, так і у жінок, нагадують лікарі.
Нагадаємо, вчені визначили, чому денний сон може бути передвісником діабету.