У сучасному світі багато людей страждає від хронічного запалення, яке з часом може призвести до серйозних захворювань, серед яких артрит, хвороби серця, діабет, хвороба Альцгеймер і навіть певні види раку. Також запалення тісно пов'язане з процесом старіння.
Щоб знизити ризик запалення в організмі, необхідно дотримуватися здорової дієти і активного способу життя. Американські дієтологи розповіли про овочі, які допоможуть зменшити запалення і уповільнити старіння.
Як у сирій, так і у вареній моркві міститься маса поживних речовин, деякі з яких допомагають боротися із запаленням. Цей овоч насичений бета-каротином і каротиноїдом, які підтримують здоров'я кісток і шкіри.
Цибуля є хорошим джерелом калію, який допомагає знизити запалення. Також цей овоч багатий на антиоксидант кверцетіом — він має корисні властивості для імунітету і зниження маркерів запалення.
У болгарському перці багато вітамінів С і А, які є природними антиоксидантами. У ньому також багато клітковини і води. Високий рівень антиоксидантів також робить овоч протизапальним.
Часник складається з сірковмісних сполук, що забезпечують протизапальну дію. Дослідження показують, що ці сполуки можуть навіть бути корисними для зміцнення імунної системи та запобігання розвитку деяких ракових пухлин.
Броколі має високий вміст сульфурофанів, які є природними антиоксидантами, дуже здоровими та протизапальними. Броколі також містить багато кальцію, клітковини та достатню кількість води, що також сприяє протизапальним властивостям.