Війна не зупиняє українців. Хтось захищає країну зі зброєю в руках, хтось займається волонтерством, або продовжує працювати для забезпечення продовольчої та економічної безпеки. Аграрії, у свою чергу, попри всі ризики, починають посівну, а садівники виконують весняні роботу – обрізають дерева, кущі та лозу. Звичайно, деяких ресурсів не вистачає. Наприклад, виноградарі Одещини говорять про нестачу підв’язувальних матеріалів, пише SEEDS.
“Цьогоріч весна в Україні зовсім інша у всіх сенсах, але березнева прохолода дозволяє не турбуватися про затримки з обрізанням винограду. Ми майже два тижні не працювали, але залишилося вже небагато – 2 га і обрізка завершена.
Зараз проходимо складний квест пошуку підв’язувальних матеріалів, комплектуючих для зрошення, засобів захисту та живлення. Продовжуємо працювати над врожаєм смачного винограду з перервами на сирену”, – зазначила на сторінці у Facebook Тетяна Шмаглюченко, директорка компанії «ВІН‘С».
Компанія спеціалізується на виробництві столового винограду преміум якості. Крім винограду «ВІН‘С» під торговельною маркою “Шалені Доли” продає пастилу та ізюм. Виноградники компанії розташовані на березі Чорного моря на Одещині у Білгороді-Дністровському.