Рецептом помідорів на зиму по-італійськи поділилося видання Shuba.
Ретельно вимийте помідори та розріжте надвоє. Цибулю з часником почистіть, наріжте цибулю тонкими півкільцями, часник — слайсами.
На дно простерилізованих банок викладіть цибулю та часник, перець горошком, лаврове листя, коріандр, олію. Зверху накрийте половинками помідорів.
Приготуйте маринад. Доведіть воду до кипіння, додайте сіль, цукор та оцет. Відразу залийте помідори та накрийте банки металевими кришками.
У великій каструлі нагрійте воду, поставте у неї банки з помідорами, доведіть до кипіння та стерилізуйте 10 хвилин. Потім закатайте банки кришками. Переверніть та в такому стані охолоджуйте. Консервовані помідори зберігайте у темному сухому місці.