Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда та ще кілька міністрів з'їли на обід морепродукти з префектури Фукусіма, щоб продемонструвати їхню безпечність для здоров'я.
Про це розповідає «Дзеркало».
Прем'єр-міністр Японії також закликав жителів країни підтримати місцевих рибалок, додавши до раціону більше морепродуктів.
«Ми сповнені рішучості захистити інтереси наших рибалок. І хотів би попросити наших мешканців також надати їм підтримку, додавши до раціону більше різних морепродуктів, таких як, наприклад, морські гребінці», — сказав Кісіда.
Глава японського уряду заявив, що цього тижня буде оголошено конкретний план підтримки національної рибальської галузі, яка наразі страждає через ситуацію навколо скидання з АЕС «Фукусіма-1» очищеної від радіоактивних частинок води.
Раніше Китай запровадив повну заборону імпорту морської продукції з Японії на тлі скидання води з АЕС «Фукусіма-1». Це завдало сильного удару по японських рибалках.
Нагадаємо, 24 серпня розпочався процес скидання води із зруйнованої АЕС «Фукусіма-1» у Тихий океан. Перед скиданням в океан вода проходить очищення радіоактивних матеріалів. Кожна тонна розбавляється 1,2 тис. тонн чистої морської води. У перші 17 днів скидатиметься менше 8 т води на добу, у подальшому — до 460 т води. Усього ж весь процес може тривати близько 30 років.
Також ми вже писали, що Японія стверджує, що радіоактивність морської води поблизу Фукусіми нижче допустимої норми.