Баклажани - смачний і корисний овоч. У серпні господині починають заготовлювати його на зиму. Тим більше що консервація баклажанів стане відмінною підмогою взимку до страв з картоплі чи каш.
Є кілька варіантів заготовки баклажанів на зимовий сезон. Це і стандартна ікра, і різні колечка, рулетики фаршировані помідорами і в помідорному соку, баклажани з часником, з болгарським перцем, з морквою, баклажани мариновані, пікантні, гострі і так далі блюдо на будь-який смак і фантазію.
Щоб урізноманітнити меню, і консервувати не просто баклажани, з ними роблять смачні салати, які чудово підходять до гарнірів. Поживний салат з баклажанів з овочами полюбився багатьом за смакові якості і можливість використання його як в якості гарніру, так і самостійну страву.
Для приготування знадобляться:
• по одному кілограму баклажан і помідорів;
• півкілограма кабачків;
• великий болгарський перець - 3 шт;
• дві часникових головки;
• по дві ст.л. солі і цукрового піску;
• один стакан 6% оцту;
• дві чайні ложки паприки.
Приготування:
Овочі подрібнити на невеликі шматочки, часник пропустити через прес, додати сіль, цукор, масло і паприку. Все перемішати. Варити протягом півгодини. За кілька хвилин до повного приготування додати столовий оцет.
Готові овочі розкласти по банках, закатати і укутати, поки вони не охолонуть. Зберігати заготовки в коморі, підвалі , в приміщенні, де температура не перевищує 25 градусів.