Повітряний краффін "Зебра": рецепт приготування без дріжджів

2 хв на прочитання03 Травня 2024, 12:00

Він має гарний вигляд у розрізі та готується без опари.

Краффін "Зебра" готується з тіста двох кольорів і красиво виглядає в розрізі. Уніан опублікував простий і надійний рецепт без використання дріжджів.

Краффін-пасха "Зебра"

Інгредієнти:

Яйце і жовтки збийте до однорідності та розділіть по двох мисках на дві рівні частини.

У чашку з білим тістом додайте половину всіх інгредієнтів, окрім какао і маку, тобто 90 г сиру, 260 г борошна, 50 г розм'якшеного вершкового масла, 100 мл молока, 100 г цукру і половину чайної ложки соди. Змішайте блендером або вінчиком до однорідної маси та загорніть у харчову плівку.

У другу миску з темним тістом вмішайте другу половину інгредієнтів, а також усе какао та макові зерна. Також замісіть блендером і загорніть у плівку. Обидва види тіста викладіть у духовку мінімум на годину, а краще на кілька.

Обидва види тіста дістаньте з холодильника і розкачайте в тонкі трикутники. Порівну посипте рубаними горіхами і, за бажанням, сухофруктами та цукатами. Викладіть шоколадне тісто зверху на біле і загорніть у рулет. Розріжте рулет посередині, але не до кінця.

Загорніть одну половину в спіраль, а потім зверху накрутіть другу половину тіста. Має вийти спіральна "башточка" з усіма шарами назовні.

Викладіть краффіни у високі форми для запікання, змащені вершковим маслом. Випікайте при 180° приблизно 40 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою. Після охолодження крафін "Зебра" можна посипати пудрою через ситечко.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: